Siirry pääsisältöön

Mitä sinä koet pyhässä tilassa?

Pyhä tila -installaatio
Kirkkohallituksen osastolla voit osallistua Pyhä tila -installaation rakentamiseen Educa 2020 -tapahtuman yhteydessä. Yhteisötaiteilija Greta Muuri on suunnitellut osastolle konseptin, jonka avulla messuyleisö jakaa tuntemuksiaan pyhästä tilasta. Jokaisen messukävijän pyhä tila -kokemusta symboloi väri. Värillisistä paperikorteista muodostuu tilallinen ja alati muuttuva kokonaisuus. Halutessaan oman kokemuksen voi myös piirtää tai kirjoittaa paperille.

Greta Muuri

Installaation on suunnitellut taiteen maisteri ja muotoilija Greta Muuri (1985). Muuri on toteuttanut useita yhteisötaideprojekteja kierrätysmateriaaleista pääkaupunkiseudulla. Kirkkohallituksen osaston installaatiossa käytettävien käsintehtyjen korttien paperimassa on valmistettu liottamalla suikaloituja sanomalehtiä. Sanomalehdistä valmistettu paperimassa on värjätty akryyliväreillä ja paperiarkit ovat eroteltu massasta viirakehikon avulla. Raaka-aineena on käytetty Kirkon talosta kerättyjä sanomalehtiä.

Sanomalehtileikkeitä Pyhä tila -installaatiossa

  • Mitä tuntemuksia sinussa herää?
  • Mitä pyhä tila merkitsee sinulle?
  • Onko sinulle itsellesi tilaa?
Lehtileikkeitä pinossa Pyhä tila -installaatiossa


Taiteilija Greta Muuri jatkaa:

Tässä projektissa pääsin syventymään Pyhän tilan -käsitteeseen. Käsite on laaja ja Pyhän tilan kokemus on jokaiselle erityinen ja ainutlaatuinen. Lähdin käsittelemään aihetta värien kautta. Värit ovat merkityksellisiä ja ne ovat vahvasti läsnä. Suunnittelemani yhteisötaideteos koostuu yksittäisistä värillisistä käsintehdyistä paperiarkeista, jotka muodostavat seinälle kokonaisuuden. Tämä kokonaisuus syntyy messukävijöiden käsissä. 

Installaatiolla haluan inspiroida messukävijöitä nostamaan esiin ajatuksia ja synnyttämään keskustelua pyhästä tilasta. Mielenkiinnolla seuraan miten installaatio rakentuu pala palalta. Odotan messuilta kohtaamisia, ajatusten vaihtoa Pyhän tilan –kokemuksista. – Nähdään messuilla! 


Pyhä tila -installaation värikästä kuvitusta
Animaatio-ensi-ilta

Tule katsomaan kahden minuutin kestoinen animaatio koriajattelusta, kestävämmän yhteisön rakentajana, Kirkkohallituksen osastolle. Vuoden 2019 yksinyrittäjäksi palkittu animaattori Linda Saukko-Rauta kuvittaa varhaiskasvatuksen, koulun ja oppilaitosten kanssa tehtävää yhteistyötä animaation muotoon.

Educa 2020 -tapahtuma Helsingin Messukeskuksessa 24. – 25.1.2020


Pyhä tila -installaation värikirjoa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Seurakunta mukaan perhekeskustoimintaan

Perhelähtöisen seurakunnan suuntaviivojen  mukaan seurakuntien on entistä tärkeämpää tehdä moniammatillista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa rakentamalla ja vahvistamalla verkostoja seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Lasten ja perheiden palveluissa tämä toteutuu parhaiten kuntien perhekeskusverkostoon ja -toimintaan osallistumalla.   Perhekeskus on lapsille ja perheille suunnattujen hyvinvointia ja terveyttä sekä kasvua ja kehitystä edistävien palvelujen kokonaisuus, johon kuuluvat myös ennaltaehkäisevän työn, varhaisen tuen ja hoidon palvelut. Perhekeskus yhteensovittaa lapsille, nuorille ja perheille suunnattua kuntien, kuntayhtymien, järjestöjen ja seurakuntien palveluita ja toimintaa.  Perhekeskustoiminta kokoaa yhteen ja verkostoi aiemmin erillään olleet palvelut. Tarkoituksena on vähentää päällekkäistä työtä ja tarjota perheille palveluja matalalla kynnyksellä ja mahdollisuuksien mukaan lähipalveluina. Samalla eri toimijoiden tarjoamat palvelut, toiminta ja työntekijät

Verkostoituminen synnyttää uutta ajattelua

Kun tapaat itsellesi vieraan yhteistyökumppanin ja hän kertoo sinulle uuden näkökulman tuttuun asiaan, kuinka reagoit? Tuntuuko uusi ajatus hämmentävältä tai ehkä jopa väärältä? Vai onko siinä jotain kiinnostavaa? Se, miten suhtaudut uuteen, erilaiseen ajatteluun, vaikuttaa osaltaan siihen, millaiseksi yhteistyö uuden ihmisen kanssa muotoutuu.  Pysähdy hetkeksi miettimään, mikä uudessa näkökulmassa voisi olla kiinnostavaa ja kiehtovaa, varsinkin, jos huomaat näkökulman hieman ärsyttävän sinua.  Saatat huomata, että näkökulma auttaa sinua näkemään itsellesi tutun asian eri tavalla. Parhaimmillaan voi syntyä oivallusta, innostumista ja uuden oppimista. Tätä uuden näkemistä voi viedä vielä askeleen pidemmälle. Voit jakaa ajatuksen ja oivalluksen yhteistyökumppanillesi ja haastaa häntä hänen ajattelussaan. Näin vuorovaikutuksen kautta syntyy yhteisiä oivalluksia ja oppimista. Utelias ja kiinnostunut asenne toisen erilaista ajattelua kohtaan edellyttää luottamusta. Luottamusta taas syntyy s

Perhe kotikaranteenissa – kuusi ohjetta, jotka auttavat parisuhdetta paineen keskellä

Koronaviruksen vastainen taistelu on edennyt eristämisvaiheeseen. Viruksen voittamiseksi ihmisiä on kehotettu vetäytymään koteihinsa ja pysymään siellä. Turvapaikan sijasta koti voi kuitenkin alkaa tuntua vankilalta, jos siellä on pakko olla. Viikkokausien karanteeni käy kenen tahansa hermoille ja normaaliolojen ristiriidat voivat hautua uusiin mittasuhteisiin. Perheen aikuisten ensimmäiset päivät menevät käytännön ongelmien ratkomiseen ja tsemppihengen luomiseen lapsille ja nuorille. Aikuisen oma jaksaminen saattaa samalla olla lujilla. Käsillä oleva tilanne on kaikilla ennenkokematon ja ennakoimaton. Kuinka parisuhdekumppanit pystyvät säilyttämään keskinäisen solidaarisuutensa poikkeusoloissa? Seuraavassa muutama ohjenuora tulevien viikkojen varalle: 1) Älä yritä suojella toista omilta peloiltasi vaan jakakaa, mikä ahdistaa. Miettikää yhdessä mikä on realistista ja mikä nousee yleisestä epävarmuudesta. Mitä enemmän jaatte pelkoja ja epävarmuutta keskenänne, sitä vähemmän pi